Historik

Företaget grundades 1946 av Ingvar Gunnarsson i Hylte strax utanför Reftele.
1993 tog sonen Roger Gunnarsson över Gunnarssons Maskin.
From september 2020 drivs bolaget av Rogers dotter Hanna Bolin tillsammans med 8 anställda.

Ingvar startade företaget som ett litet metallgjuteri, men ganska snart började han även sälja lantbruksmaskiner. 1963 flyttade företaget till Reftele och sin nuvarande plats. Efter några år lades gjuteriverksamheten ner och istället gjordes diverse legoarbeten åt andra gjuterier fram till år 2005.

Numera är företaget fokuserat på att sälja, serva och reparera lantbruksmaskiner och Massey Ferguson-traktorer, samt tillhandahålla reservdelar på effektivt sätt.

 

 

 

Massey Ferguson

Med över 160 års erfarenhet och utveckling, är Massey Ferguson ett av världens ledande varumärken för traktorer och en kraft att räkna med för skördemaskiner på global nivå.

För Massey Ferguson handlar det om support under produktens livslängd. Det finns inget bäst-före-datum för reservdelar och service bara för att en maskin slutat tillverkas. Vi finns från början och så länge det behövs och tar heltäckande ansvar för varje maskin vi säljer. 

En traktor är inte bättre än dess svagaste länk. MF:s traktorer garanterar att motorns prestanda och effektivitet, transmissionen och hydrauliken är optimerade för att minimera bränsleförbrukningen och maximera kapaciteten utan att kompromissa med miljön och att kräva hög arbetsbelastning för föraren.
Fantastisk hyttkonstruktion, från effektiv ljudisolering till ökad automatisering, som ger en utmärkt arbetsmiljö och en mer produktiv och effektiv förare.
Massey Fergusons hytter har konstruerats speciellt med tanke på förarens höga komfort, oavsett tillämpning och antalet timmar som tillbringas i förarsätet.
Transmissioner som utför en stor del av arbetet åt dig, med ergonomiskt utformade reglage och utmärkt sikt oavsett vilken typ av arbete som utförs gör Massey Fergusons traktorer till en idealisk arbetsplats. Automatisering av repetitiva arbetsuppgifter och lätt övervakning av maskinen och driften hjälper dig att avverka hektaren lättare och snabbare.

AGCO POWER-motorer är de mest produktiva kraftenheter som finns och minskar bränslekostnaden med upp till 16% samt körs med optimal effektivitet utan att kompromissa med prestandan. Transmissionerna har konstruerats för arbete ihop med motorerna och tillåter höga hastigheter vid låga varvtal och användning av farthållare för ökad kapacitet och maximal ekonomi.

Integrering av sådana system som hydraullyft fram och lastare, garanterar att traktorn kan arbeta med frontmonterade redskap och utrustning utan att förlora manövrerbarheten eller sikten.

 

Milstolpar

 

1946 Företaget grundas

1963 Flyttar till nybyggda lokaler i Reftele

1973 Börjar sälja nya David Brown traktorer

1980 Startar egen serviceverkstad

1988 Börjar sälja Massey Ferguson traktorer

2005 Slutar med legoarbeten

2014/2015 Tillbygge av verkstad för bättre kundservice

2020 Roger lämnar över till dottern Hanna  

 

 

 

 

Första nya David Brown traktorn,
som Ingvar Gunnarsson sålde till John Aronsson i Ås 1973.

 

 

 Grålle årsmodell 1948

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nya verkstaden 2015